Kåbe-Måtten

-det effektive skandinaviske entremåtte system

Måtten, hvorpå man simpelthen “går snavset af”....

I 1944 blev grunden lagt til det, der i dag betragtes som markedets mest effektive system af indgangsmåtter.

En portner i en af Stockholms store banker var efterhånden blevet godt træt af hyppigt at skulle påtage sig det utaknemlige job at rengøre bankens gulv.

Manden fik en idé. Han begyndte at eksperimentere med at samle nogle ensartede træstave og nogle gummistrimler, som han derefter sømmede sammen og placerede indvendigt for døren...

Således fødtes idéen til den entrémåtte, som gennem alle årene har vist sig at være det bedste våben i kampen mod gadesnavs.


Kåbe-Originalmåtten

Kan lægges både indendørs og udendørs

Gummilamellerne fungerer i princippet på samme måde som bilens vinduesviskere. De bølgede gummilister affejer effektivt smuds, sne, grus og anden snavs.

I de mere end 60 år, der er gået, siden idéen til den første Kåbemåtte blev født, har vi udviklet måttessystemer til mange forskelligartede krav.

Hvad vi ikke ved om entrémåtter og deres betydning, er næppe værd at vide. Kontakt os og lad os hjælpe med at holde skidtet fra døren!

Gør det rigtigt fra starten

Langt det meste af det snavs, der trædes ind i en bygning, kan standses på en enkel og effektiv måde. Bestem selv det sted, hvor du ønsker, at smudset skal “fejes” af fodtøjet.

Design

Næsten ingen standser op og tørrer fødderne af, når de går ind i butikker og offentlige bygninger.

For at opnå den bedst mulige funktion bør en måtte have en ordentlig længde. Om muligt mindst 2-3 skridt med hver fod.

Systematisk aftørring af fodtøjet

Mindst 2 aftørringszoner bør tilstræbes.

Ønsker man at gå systematisk til værks, ses her den bedst tænkelige løsning. I midten afrenser Kåbe-måttens gummilameller effektivt sand, snesjap, gruspartikler m.v.

Længere inde kan eventuelt suppleres med en måtte af textil, kokos eller andet egnet materiale til opsamling af støv og smuds.

Foran Kåbe-måtten er det en god idé (gerne udvendigt) at placere en skraberist i L-ramme eller eventuelt på ben. En sådan gitterist tager det groveste snavs.


Indgang ved færgeterminal. Kåbe-Originalmåtte, 2-zone løsning.

Ideel 3-zone løsning med Kåbe-Originalmåtte i midten i vindfang i lufthavnsbygning.

Brochurer

 

Tellus

Tellus - Modulsystem til affaldsskure og cykelskure

Dato:
07-03-2024
Antal sider:
12
pdf

Vedligeholdelsesvejledninger

Øvrigt

Der er ingen reference billeder for nu.