Passion for løsninger leder kvalitetsarbejdet fremad

Anita Westin er kvalitetschef hos Weland AB i Smålandsstenar. Her fortæller hun om sit arbejde som kvalitetschef, hvad kvalitet betyder for hende, og hvordan Weland som virksomhed sikrer den højeste kvalitet på sine tjenester og produkter – fra start til mål.

Hej Anita! Du er kvalitetschef hos Weland. Hvad laver du i dit arbejde?
– Jeg har fået den store ære at arbejde med et dynamisk team på 6 personer. Min rolle er at vejlede mit personale i at arbejde systematisk med kvalitetsmangler, både eksterne og interne. At arbejde med kerneårsagsanalyser og langsigtede løsninger som mål. Jeg har en passion for at finde løsninger, for jeg tror stærkt på, at der findes en løsning på alt. Denne passion vil jeg formidle til mit team, og arbejde for at det øvrige personale føler samme delagtighed i kvalitetsarbejdet.

Mine arbejdsopgaver hos Weland omfatter også leverandørudvikling, hvilket er lige så inspirerende som det interne kvalitetsarbejde. Mine dage handler om alt fra kvalitetssikring af nye artikler til besøg hos kunder/leverandører for at få et helhedsbillede af deres virksomhed, som kan benyttes i vores kvalitetsudvikling.

Hvad indbefatter begrebet kvalitet for dig?
– Kvalitet for mig er mange ting. Fremfor alt forventer man, at et produkt eller en tjeneste skal holde, hvad der loves – at holde i den tiltænkte levetid og opfylde funktionen, uden fejl. Hvis der opstår mangler, skal jeg føle mig tryg ved at henvende mig til den virksomhed, hvor jeg har købt produktet og få en modtagelse, hvor jeg bliver hørt som kunde. Kvalitet handler om at forstå kunders behov og forventninger – og endda kunne overgå dem!

Hvorfor er det vigtigt at have bæredygtighedstankegangen med i kvalitetsarbejdet?
– I den verden, vi lever i nu, er det utroligt vigtigt at have bæredygtighedstankegangen med hele vejen fra minen til fremstilling af stålet til vores produkter. Hos Weland stræber vi efter at fremstille produkter, som har en lang levetid og som på en så miljøvenlig måde som muligt kan genindvindes eller genbruges efter endt levetid.

Hvordan bidrager dit team til Welands løfte om høj kvalitet i alle led?
– Hos Weland arbejder vi med at sikre kvaliteten på vores produkter ud til kunden. Allerede på forespørgselsstadiet er vi med i en tværfunktionel gruppe for sammen at forudse, hvad der kan blive et problem ved fremstillingen af et nyt produkt. Vi håndterer også reklamationer og analyserer kerneårsager til, at fejlen opstod, for dermed at finde en permanent løsning for at eliminere gentagelse.

Vi arbejder også internt med at øge kvalitetsbevidstheden blandt personalet og deres indvirkning på kvaliteten af de produkter de fremstiller i deres pågældende processer. For mig er det yderst vigtigt, at alt personale er bevidst om, hvordan de påvirker kvaliteten, og ved at de er et vigtigt tandhjul i maskinen for at sikre at produkterne opfylder den høje kvalitet, vi giver løfte om.

Hvad er det bedste og mest udfordrende ved dit arbejde?
– Jeg er helt overbevist om, at jeg har verdens bedste job! At kunne være med til at udvikle kvalitetsarbejdet og se alle de fremskridt der sker, er et privilegium! Jeg møder hver dag mennesker, enten her hos Weland eller kunder/leverandører som inspirerer mig på tusind forskellige måder. Naturligvis støder jeg på udfordringer i mit job, præcis som alle andre. Men jeg vælger at se det præcis for hvad det er – en udfordring og en udviklingsmulighed, både for mig selv som person og for Weland som virksomhed.

Passion for løsninger leder kvalitetsarbejdet fremad

 

[18-05-2020]

Nyheder

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.
22-06-2022

Weland Design™ - nyt varemærke i Danmark

Nu lancerer vi også det populære Weland Design™ på det danske marked.  

 

Nyheder (Arkiverede)

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.
29-09-2021

Gitterrist – en stille helt

Gitterristen er et produkt, som mange forbinder med Weland.  

 

27-08-2021

Svensk kvalitet hos Weland AB

Alle vores produkter fremstilles i Sverige med fokus på holdbarhed. 

 

14-06-2021

Se den nye filmen om gangbane Flex

Welands gangbro Flex er let at montere takket være et fleksibelt modulsystem. 

 

24-03-2021

Belys din spindeltrappe

Vi er stolte over at introducere unikke håndlister med LED-belysning til vores spindeltrapper.  

 

17-03-2021

Personalesundhed styrker Weland-koncernen

En forårsdag i 2019 blev idéen om en rigtig udfordring skabt af en medarbejder inden for Weland-koncernen: at gennemføre stafetskiløbet Stafettvasan sammen. 

 

24-02-2021

Caroline optimerer Welands produktion

Caroline Svensson har arbejdet på Weland AB's afdeling for planlægning i 3,5 år. 

 

02-07-2020

Rørlaserskæring – kompetence og kapacitet i verdensklasse

Weland AB er en komplet leverandør inden for laserskæring med mange års erfaring med og viden om at skære i både metalplade og rør. 

 

26-05-2020

Weland sætter farten op for bæredygtighedsarbejdet

Nu har Weland startet sin bæredygtighedsrejse for at nå udvalgte mål fra Agenda 2030. 

 

18-05-2020

Slidstærke møbler til alt slags vejr

Har du brug for udemøbler, som kan tåle vejr og vind og holder længe? 

 

18-05-2020

Passion for løsninger leder kvalitetsarbejdet fremad

Anita Westin er kvalitetschef hos Weland AB i Smålandsstenar. 

 

17-06-2019

Ny maskine til rørlaserskæring

Ny maskine til rørlaserskæring giver mulighed for at gevindskære huller under bearbejdningstiden.