Personalesundhed styrker Weland-koncernen

En forårsdag i 2019 blev idéen om en rigtig udfordring skabt af en medarbejder inden for Weland-koncernen: at gennemføre stafetskiløbet Stafettvasan sammen. 5 personer, 5 strækninger, på langrendsski mellem Sälen og Mora i Sverige. Alle interesserede kunne være med, både sportstrænede og nybegyndere. Det skulle være en god ansporing, som kunne styrke båndene mellem selskaberne og samtidig fremme en aktiv fritid.

25 hold i Stafettvasan
Sundhedsfremme er et prioriteret område inden for Weland-koncernen, hvor Weland AB deltager sammen med omkring 30 andre virksomheder. Forslaget om Stafettvasan blev derfor modtaget med entusiasme af koncernledelsen. Der blev nedsat en gruppe til at gennemføre satsningen fra idé til færdigt koncept. Til at begynde med blev der tilmeldt otte hold. Men da indbydelsen gik ud til alle koncernens ansatte, røg deltagerinteressen til tops. Efter fælles træning og inspirationsaftener stod der til sidst hele 125 ansatte i 25 hold på startlinjen til Stafettvasan den 28. februar 2020. Det var noget af en tur!

Træning for alle
Stafettvasan 2020 blev startskuddet til den særlige satsning på sundhedsfremme, som nu drives med stort engagement inden for hele Weland-koncernen. Indtil dags dato er de fleste fortsat efter prøvetiden, med alt fra løb og spadsereture til poweryoga og cross-fit.

De ansatte har kunnet prøve nybegynderløb, hvor målet var at kunne løbe 5 km efter 9 ugers coaching af en løbetræner. Tilbagevendende frokost quiz-spadsereture har livet op under et udfordrende corona-år.

Den seneste satsning har fokuseret på at forene styrke med kondition med hjælp fra Jenny "Kitsune" Adolfsson, kendt fra svenske TV4's Gladiatorerne. Cross-fit og poweryoga er blevet gennemført digitalt ved hjælp af teknik og live-sendinger. Det er træning, du med fordel kan gennemføre hjemme uden nogen egentlige redskaber.

Hemmavasan
Efter forrige års succes med satsningen på Stafettvasan var det givet:

- Vi deltager også næste år, erklærede Weland-koncernens administrerende direktør Jonas Welandson allerede samme aften under den efterfølgende fælles middag.

Men tiden frem til Vasaløbsæsonen 2021 blev, som alle ved, det år, hvor vi stod over for betydeligt større udfordringer end endnu et stafetløb. Til trods for det tilmeldte 150 personer sig årets stafetløb. Hele 30 hold glædede sig til årets rejse.

Arrangementet blev i stedet pandemi-tilpasset, og blev omdannet til et hjemmeløb "Hemmavasa". Deltagerne kunne vælge mellem at tage deres strækning som løb, langrend, på rulleski eller cykel. Takket være fantastiske vinterforhold i størstedelen af Sverige i vinteren 2020/2021 har alle haft mulighed for at gennemføre deres strækning på ski.

Bæredygtig virksomhedskultur
- Med vores sundhedsfremmesatsning håber vi at fremme en aktiv fritid og at hvert individ finder en træningsform, der passer til dem, uanset om det er ski, yoga, daglige spadsereture eller en anden aktivitet. Vi ser endvidere frem til en stor forandring i og med at virksomhederne har skabt nye bånd indbyrdes, som styrker vores organisation som helhed, siger administrerende direktør Jonas Welandson.

Det, der startede som en tanke om en fælles aktivitet for at knytte bånd, har i dag udviklet sig til en grundlæggende del af virksomhedens filosofi. En vigtig byggesten for en bæredygtig fremtid.

Personalesundhed styrker Weland-koncernen

 

[17-03-2021]

Nyheder

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.
22-06-2022

Weland Design™ - nyt varemærke i Danmark

Nu lancerer vi også det populære Weland Design™ på det danske marked.  

 

Nyheder (Arkiverede)

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.
29-09-2021

Gitterrist – en stille helt

Gitterristen er et produkt, som mange forbinder med Weland.  

 

27-08-2021

Svensk kvalitet hos Weland AB

Alle vores produkter fremstilles i Sverige med fokus på holdbarhed. 

 

14-06-2021

Se den nye filmen om gangbane Flex

Welands gangbro Flex er let at montere takket være et fleksibelt modulsystem. 

 

24-03-2021

Belys din spindeltrappe

Vi er stolte over at introducere unikke håndlister med LED-belysning til vores spindeltrapper.  

 

17-03-2021

Personalesundhed styrker Weland-koncernen

En forårsdag i 2019 blev idéen om en rigtig udfordring skabt af en medarbejder inden for Weland-koncernen: at gennemføre stafetskiløbet Stafettvasan sammen. 

 

24-02-2021

Caroline optimerer Welands produktion

Caroline Svensson har arbejdet på Weland AB's afdeling for planlægning i 3,5 år. 

 

02-07-2020

Rørlaserskæring – kompetence og kapacitet i verdensklasse

Weland AB er en komplet leverandør inden for laserskæring med mange års erfaring med og viden om at skære i både metalplade og rør. 

 

26-05-2020

Weland sætter farten op for bæredygtighedsarbejdet

Nu har Weland startet sin bæredygtighedsrejse for at nå udvalgte mål fra Agenda 2030. 

 

18-05-2020

Slidstærke møbler til alt slags vejr

Har du brug for udemøbler, som kan tåle vejr og vind og holder længe? 

 

18-05-2020

Passion for løsninger leder kvalitetsarbejdet fremad

Anita Westin er kvalitetschef hos Weland AB i Smålandsstenar. 

 

17-06-2019

Ny maskine til rørlaserskæring

Ny maskine til rørlaserskæring giver mulighed for at gevindskære huller under bearbejdningstiden.